De Nederlandse zomers worden steeds warmer, dus het is geen slecht idee om een airco te kopen. Toch zijn er naast het kopen van een airco nog andere mogelijkheden om je huis koel te houden. Daarom hebben wij een aantal tips opgesteld!

Tip 1: Houd je gordijnen dicht

Wanneer de zon de hele dag op je slaapkamerraam staat te branden, is het verstandig om je gordijn of rolluik dicht te houden. Hierdoor houdt je de warmte buiten. Mocht je veel zonuren op je ramen hebben is het ook verstandig om zonwerende gordijnen aan te schaffen.

Tip 2: Sluit ramen en deuren

Vaak denk je dat het openen van ramen en deuren je huis af zal koelen. Helaas is dit niet altijd waar. In sommige gevallen kan een verfrissend windje je kamer verkoelen maar wanneer het hartje zomer en 30 graden is zal je kamer vooral opwarmen door het openen van je ramen en deuren. Laat daarom ‘s nachts een raampje open wanneer het is afgekoeld, maar zorg dat je ze op tijd weer sluit. Want wat niet opwarmt hoef je ook niet af te koelen.

Tip 3: Koud douchen

Is het echt niet te houden binnen? Stap dan even onder een koude douche. Dit kan verkoelend werken, zeker voor het slapen gaan. De koude douche zorgt namelijk dat de temperatuur van je lichaam wat afkoelt.

Tip 4: Vermijd warme apparaten

Veel apparaten geven restwarmte af. Probeer daarom apparaten als wasmachines en drogers zo min mogelijk te gebruiken. Buiten je was drogen kan bijvoorbeeld een manier zijn om dit te vermijden.

Tip 5: Ventilator

Een ventilator kan zorgen voor een lekker verkoelend briesje. Ze zijn vaak al voor weinig geld aan te schaffen bij bijvoorbeeld de action. Door flessen water te laten bevriezen en deze voor je ventilator te zetten zorg je ervoor dat de lucht die je voelt ook echt koud aanvoelt.

Tip 6: Isolatie

Bij isolatie denkt men vaak als eerst aan isoleren tegen kou. Maar isoleren is ook van groot belang bij het afkoelen van je huis. Een goed geïsoleerd huis zal in de zomer een stuk koeler blijven en mocht je gebruik maken van een airco zal deze door goede isolatie minder stroom verbruiken. Voor tips over het isoleren van je huis, kijk op de website van rijksoverheid.

Tip 7: Groen dak!

Planten op of tegen je huis houdt de warmte goed tegen. Met name platte daken kunnen flink opwarmen in de zomer. Door een groen dak aan te leggen zorg je zomers voor verkoeling en het vangt ook nog eens regenwater op. Een groen dak kan wel 4 tot 6 graden schelen.

Tip 8: Koop een airco

De makkelijkste en snelste manier om je huis te koelen is natuurlijk door middel van klimmaattechniek. Ook hierin zijn verschillende opties mogelijk. Je kunt kiezen voor het aanschaffen van een mobiele airco, of je kunt een vaste airco laten installeren. Lees in onze blog waar je op moet letten bij het kopen van een airco. In onze airco shop is ons wandmodel van Primha te vinden. Deze airco is goedkoop, stil en energiezuinig.

De laatste jaren is klimaattechniek enorm ontwikkelt waardoor een airco tegenwoordig een stuk goedkoper is geworden. In onze airco shop kun je al een airconditioning systeem kopen voor maar 499€.

Onze airco’s zijn allemaal systemen met een split unit. Een split unit houdt in dat je 1 element aan de binnenkant en 1 element aan de buitenkant van je huis hebt. Wil je hier meer over weten, lees dan onze blog: wat is een split airco?

Dus ben je op zoek naar klimaattechniek, ga dan naar onze airco shop en bestel je airco vandaag! Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@primha.nl.

  • Primha-Airco-Wandmodellen
  • Airco-Verkoelen-Zomer
  • Airco-Split-Unit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *