Split Airco’s kom je dagelijks vaak tegen. Van kantoorpanden tot restaurants en van hotelkamers tot kledingwinkels. Toch worden split airco’s ook steeds vaker verkocht aan consumenten voor in hun woon of slaapkamer. Maar wat is een split airco nou eigenlijk precies? Een split airconditioning systeem maakt gebruik van een binnen en een buiten unit. De binnen unit zorgt ervoor dat de ruimte op gewenste temperatuur wordt gebracht, de buiten unit voert de koude of warme lucht vervolgens af naar de buitenlucht. 

Hoe werkt een split airco? 

Zoals eerder vermeld maakt een splitkoeling gebruik van twee units. Het systeem maakt gebruik van koelvloeistof die rondgepompt wordt tussen de binnen en de buiten unit. Het is een warmtepompsysteem dat kan koelen en verwarmen waardoor het een goede vervanging is voor een CV op gas.

Om te koelen bijvoorbeeld onttrekt de binnen unit warmte uit de lucht door middel van een soort ventilator. Deze warme lucht wordt naar een warmtewisselaar gebracht waar een chemische reactie ontstaat. De warmtewisselaar is gevuld met koelvloeistof van 6 tot 8 graden, de warme lucht wordt hierin omgezet in koude lucht en via de binnen unit de ruimte in geblazen. De overtollige warmte wordt via de buiten unit de buitenlucht in geblazen.

Verwarmen met een split airco

Een split airconditioning systeem is niet alleen geschikt voor koelen maar kan ook prima gebruikt worden als verwarming. Het gebruik van een airco om te verwarmen is energiezuiniger dan een cv ketel. Als het vriest zal de airco ook werken maar met minder effect, het is met name effectief in het voor en najaar wanneer het nog niet vriest maar er wel behoefte is aan verwarming. Het verwarmen gaat in tegenovergestelde werking van het koelen. De lucht wordt wederom naar binnen gezogen en doet de koelvloeistof verdampen waardoor er gas ontstaat, dit gas wordt in een compressor omgezet tot warmte en via de binnen unit de ruimte in geblazen.

Voordeel split airco

Airco’s met een split unit zijn energiezuinig en maken weinig geluid in vergelijking tot andere systemen. Dit PRIMHA airco is dan ook de stilste in zijn klasse. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen zijn ze bovendien ook duurzaam. De Airco’s zijn compact en zuiveren bovendien ook de lucht door middel van een filter.

Split airco kopen

Ben je op zoek naar een split airconditioning systeem? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Via onze website kun je een split airco aanschaffen. Dus wil je een goedkope airco split unit kopen, bestel op onze site. Heb je vragen? Mail ons gerust op info@primha.nl. Of via het contactformulier op de website.

Primha split airco kopen